Recept
2012-08-31 @ 22:44:00Det här borde alla testa. Såsen var verkligen helt fantastisk. Det är iofs LCHF men det är ju bara dra ner på smöret och äta potatis eller vad man nu gillar till.
4 laxfiléer
100-150 g gorgonzola
Smör
Salt
Sås:
1 dl vitt vin - matlagningsvin går bra
1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad dill
1 stor klick smör
Sätt ugnen på 200 grader. Dela osten i lika stora delar. Skär en skåra i filéerna utan att skära igenom hela och stoppa ner osten. Salta lite och pensla fisken med smält smör. In i ugnen i 8-10 min.
Koka under tiden såsen. Lös upp buljongtärningen i vinet och reducera en aning innan creme fraiche tillsätts. Rör på slutet ner dillen och dra av från plattan. Ha i en stor klick smör och rör tills det smält.
Kommentarer
Trackback